Helmia Motorsport i Supercar och Supercar-lites satsning!

25 april, 2016 14:34

Helmia Motorsport och familjen Walfridson satsar på RallyX Nordic 2016. Med en Supercar för Lukas Walfridson och en Supercar-lites bil för Jonathan Walfridson är det nu en ordentlig satsning på säsongen 2016.

Helmia Motorsport är ett klassisk svenskt rally & rallycross-team med framgångar och en historia som sträcker sig över fyrtio år tillbaka i tiden. Med familjen Walfridson bakom ratten har det blivit framgångar i både rallyskogen och på rallycross-banorna. Nu är det klart att det blir en fortsättning i RallyX Nordic för fjolårets bronsmedaljör Lukas Walfridson. Walfridson som var ett av säsongens stora utropstecken under 2015 är nu tillbaka med samma Renault Clio som förra året.

Med sig i teamet får Lukas nu sällskap av Jonathan Walfridson som kommer med en god formkurva efter den fina körningen i RallyX On Ice. Walfridson är nu redo för sin första fulla säsong i en Supercar-lites bil. Jonathan har tidigare en fin meritlista med sig ifrån Crosskart men nu är det en ny utmaning med den betydligt större Supercar-lites bilen som väntar.

RallyX Nordic 2016 består av sex deltävlingar. Livesändning i SVT samt SVT-play och med ett magasin dagen efter gör att mästerskapet nu syns mer än någonsin tidigare. Premiären körs i Skövde 1:a maj och säsongen avslutas 8:e oktober i norska Skien.

RallyX Nordic

1 maj: Skövde

4 juni: Arvika

28 juli: Strängnäs

3 september: Solvalla

24 september: Ring Knutstorp

8 oktober: Skien, Norge

F72C2276