Lukas Walfridson körde till sig ett SM brons på Solvalla!

13 september, 2015 14:47

I helgens första heat hade Lukas fjärde startspår. Bilen kändes bra och han körde in som tvåa i heatet och totalt fyra i omgången. Lukas var endast 0,6 sek från en andra plats och lyckades få till den snabbaste varvtiden av samtliga.

I andra heatet startade Lukas fyra igen och körde in på en tredje plats och blev även trea totalt i omgången (han hade den näst snabbaste varvtiden totalt). I det tredje heatet körde han in som trea.

Efter 3 omgångar fick Lukas med sig 13 mästerskapspoäng och startade som tvåa i andra semifinalen. Lukas körde riktigt bra på det blöta underlaget och vann sin semifinal samt fick den snabbaste tiden totalt.

I finalen startade Lukas i främsta startled och gjorde en bra start. Han hade ett bra tempo och kände att en seger var möjlig. När han skulle gå in i alternativen bromsade bilen framför tidigare och hårdare än på tidigare varv och Lukas blev lite överrumplad. Tyvärr fick han inte ner farten och de körde ihop. Lukas tog sig igenom alternativen och kom ut i ledning men tyvärr snurrade den andra bilen.

Lukas drog sen ifrån och såg efter något varv att han fick varning. Han korsade mållinjen som segrare, trodde han. Tyvärr blev det svartflagg och han fick istället för seger en sista plats i finalen. Tack vare bra körning under hela säsongen räckte det ändå till en tredje plats i SM!

RallyX Supercar 2015

1. Kevin Eriksson 119
2. Eric Färén 109
3. Lukas Walfridson 95
4. Sebastian Eriksson 94
5. Peter Hedström 55
6. Fredrik Tiger 49
7. Linus Westman 32
8. Niclas Grönholm 31
9. Tomas Andersson 25
10. Tobias Svärd 17
11. Per Eklund 16
12. Ramona Karlsson 15
13. Jorma Kalhaapää 14
14. Linus Leise 13
15. Mats Öhman 0

Redan till helgen körs nästa VM/EM tävling i Barcelona.